Sydkattens utställning

I början av april for jag med Jane o Foxy till Malmö för att delta i Sydkattens utställning!

Jag och syrran Carro (hade med sitt britthonan Elsa till uställingen) åkte tidigt på lördagsmorgonen och checkade in oss och konstaterade att katterna hade olika domare som med aningen otur skulle krocka med varandra...

Jane hade Karl Preiss och Foxy och Elsa fick Ad de Bruin (en domare som jag aldrig haft tidigare).
Först ut var Elsa, på sin första uställning och fixade det galant, hon fick en mycket fin bedömning av Ad. Sen blev det som väntat, väääldigt tajt mellan Foxy och Jane, först ut var Foxy hos Ad, som gav henne en strålande bedömning och två minuter senare skulle Jane upp till Karl, det var ett springande mellan burar och bärandes på katter, men det gick :) Och Jane charmade Karl väldigt så det var inga problem att få hennes tredje CACS och BIV gick till en snygg dansk somali, som senare även blev NOM och BIS ungdjur. Sedan började Ad och Karl nominera samtidigt och både Foxy och Jane skulle upp, först upp var Jane som var på sitt vanliga utställningshumör med charmen i högsta hugg, och blev nominerad, jätteskoj!!
Sen var det Foxys tur och hon slogs mot syrrans Elsa och även en blå somali. Det var Elsa som drog högsta kortet och blev nominerad, kul för oss systrar att få varsin nominering!

Till panelen deltog 7 katter och Jane lyckades få 2 röster och vinnande katt fick 3. Så jag var väldigt stolt över min snygging :)

Nästa utställning blir Eksjö för miig och Jane!

(Jag hade med mig kameran, men glömde som vanligt att ta några bra kort...)

Örebro utställning!

En tidig morgon begav jag mig iväg med Jane och vår packning mot Örebro, det var dags för årets första utställning!
Själv var jag i väldig risig konditition (fick senare veta att det berodde på halsfluss, öroninflammation och influensa...) men vad gör man inte för sitt intresse!
Och väl på plats var även Rasmus (J-star's Saturnus) och Artemiss där, vilket var roligt att se båda Jane's kattungar vuxit till sig :)

Viltfärgade somalis hade nyutexade Helena L-G som domare och hon gav Artemiss sitt ex1, Rasmus fick sitt svenska CACS på väg på Supreme och Jane fick sitt andre CACS oxå på väg mot Supreme, dock ganska många certifikat efter sin son :) Till BIV valdes Rasmus som var i otroligt fin kondition, han blev även NOM, vilket var en glädje för både mig och Lene!

Rasmus passade på att posera framför kameran o jag fick glädjeligen visa upp honom!

RSS 2.0