6 veckor!! :)

Bagherra och Balou är numera livliga ligister! Efter att ha kört rally över mig och Milton på nätterna så har jag flyttat ut dem från sovrummet, elr förvisat dem kanske jag ska skriva... De tyckte inte alls att matte skulle sova nattetid utan sprang och jagade varandra kors och tvärs och göra över mitt ansikte... Jag tyckte att det går väl över, men när de började väcka Milton så fick de flytta ;-) Å ingen nöd går det på dem, nu rejsar dem och jagar varandra och diverse leksaker i vardagsrummet och köket, de äter som hästar och sover en stund för att sedan börja brottas med varandra igen! Full fart framåt alltså! De är väldigt härliga och Joline hjälper mig att socialisera dem <3


Balou myser

Balou säger hej och Bagherra har bus i blicken...

Bagherra funderar...

Jane och jag drog till Norge--> Oslo--> Norak

I lördags den 17 mars så påbörjades vår resa till Norge, när vi skulle till Oslo för att ställa ut på Noraks utställning!
Klockan 0315 träffades vi och började packa bilen, vi var fyra tvåbenta och sex katter :)
GPSen tog oss med säkerhet och vänlighet fram i Oslo och guidade oss rätt, när vi väl var på plats så såg jag att det var samma utställningslokal som jag var på för två år sedan, dvs. en kall lokal, med hög ljudvolym och dålig servering, men jag hade ju Thea som domare, så det spelade inte så stor roll.

Det var fyra somalis representerade på utställning, Saturnus var där och glänste och även Janes barnbarn en abyvariant var med, roligt! :)

Jane fick strålande kritik och Thea undrade hur jag har lyckats dressera henne så väl att hon charmade domaren hela tiden att de hade svårt att skriva bedömningen! Thea blev oxå högt besviken när jag berättade att vi ansökt om dispens för tidigare hemgång, ingen NOM till Jane alltså. Men Saturnus har ärvt sin mors utställningsglädje och charmade självfallet till sig en NOM :)

Jane fick alltså sitt nionde CACS, det är "bara" två certifikat kvar till det högsta och åtrovärda titeln Supreme Champion.... Vi får väl se hur det går på "vår" uställning i Falköping 12-13 maj :)


Jane vilar upp sig efter en lååång dag på resande fot :)

5 veckor :)

Idag är våra goa grabbar 5 veckor! Otroligt vad tiden springer iväg!
Nu börjar det hända grejer!
Toalådan är inte bara en lekplats som man kan skutta i och ut ur och sprätta sand överallt, utan nu har de även fattat galoppen med att utföra sina behov där, duktiga grabbar! :)
Maten är också lite intressant, men det är fortfarande mammas mat som är den bästa :)

Bagherra kommer flytta norrut för att bli den första avelshanen i Ann-Maries kommande katteri! :)

Tittut :) Bagherra till vä och Balou till hö :)
 

Balou ovanför i kattlådan!


Bagherra vill oxå leka i sandlådan....


Bagherra på språng!

4 veckor!

Nu har våra småttingar blivit stora grabbar, nästan 500gram redan! Foxy har bra med mat, vilket känns jättebra!
I veckan som gick hade vi två besök och Balou blev mer eller mindre tingad på stående fot, så han kommer bli omdöpt till Sum-Sum (lite inspirerat från Jumjum!) och inte flytta jättelångt utan till en bit utanför Bankeryd till en familj där han kommer få agera sällskapsherre! Bagherra hade en spekulant från storstaden som har planer att använda honom som avelshane, om han i framtiden skulle flytta dit, spännande!

Lite bilder som Michael Standeus fotograferade på besöket i helgen!!Bagherra i närbild


Balou spanar3 veckor :-)

Nu har kattungarna blivit tre veckor och de börjar röra sig lite i bolådan och accepterar lite mer att jag klappar och bäger dem:-) I veckan kommer de två kattingeintressenter, först en blivande uppfödare som fastnade för kullens pappa Jefrey och ville ha hans linjer i sin kommande uppfödning, sedan får vi även besök av en familk från småland som hittat oss och somalin och vi får väl se om det uppstår någon kärlek<3

RSS 2.0