Fler bilder

Mattes charmtroll ;)

Saturnus! Gosig och lite trötter :)


söt som socker!


Tellus säger hej och berättar för världen att hon är hur söt som helst! :)

Största killen som upptäcker världen allt mer för varje dag som går!

Jupiter! En jättesöt och gosig mage :)

Sötnosen Venus!

Venus ligger och myser på pläden ;)

Pappa Jumjum njuter på balkongen och av livet som storbarnsfäder ;)

Pappa  Jumjum gör sig snygg i sommarvärmen ;)

Engla växer så det knakar! :)

Engla som växer för var dag som går!

Lilla Engla blir allt större för varje dag som går!

Kattungarna växer

Kattungarna är inne på sin 11:e dag och lilltösen hänger med! Det är med ett stort leende och glädje som jag kan berätta att lillan (numera döpt till Engla) har passerat 100 grams-strecket och väger nu 124 gram! Jag har hela tiden hoppats på denna underbara kärleksmagnet! Men när hon vägde 40 gram och resten av syskonen var över 100 gram tvivlade jag, men varken Engla eller jag gav upp och idag är hela familjen J-star glada och blickar framåt!

Jag har valt att denna kull kommer gå i mitt stamnamns tecken, alltså stjärnor/planeter. Engla är plockat då denna livsglädjande hona verkligen har haft en ängel vid sin sida! Den största hanen i kullen, numera över 200 gram och har en väldigt snygg mörk färg ska heta Jupiter! Resterande namn kommer vara Venus, Saturnus och Tellus.

Alla fem i kullen har öppnat ögonen nu i helgen och jag kommer snart fotografera dem och lägga ut dem här på bloggen/hemsidan!

Jane är en exemplarisk mamma och jag är mycket stolt över henne, hon sköter sina små och har bra med mat och myser samtidigt med matte! Jumjum är inne och tittar på de små, men vänder ganska snabbt i dörren när han förstår att han faktiskt inte får äta av RC BabyCat :)

Kattungar


Utkast: ...

Jumjum och brossan Joker som kattungar! På bilden 8 veckor gamla.
Veckan innan förlossningen!

Kattungarna :)

Kattungarna är inne på sin tredje dag och en av hanarna har passerat 100 grams-strecket redan igår samt en av honorna idag! Lilltösen lever fortfarande, trots stödmatning och extra kärlek går hon bara upp några få gram, men vi håller tummarna så länge livsglädjen finns hos henne!

Jane är en underbara mamma! Hon låter mig pilla med hennes bäbisar, tills de börjar pipa för då kommer hon och spinner och frågar mig "vad håller du på med då??"

Jumjum har varit inne och hälsat på de små, men det är med ett fräs som han springer därifrån och gömmer sig under soffbordet, de luktar allt väldigt konstigt!

På nätterna sover Jane uppe i sängen hos mig någon halvtimme imellanåt och sedan sover hon  hos sina små, hon tycker nog det är viktigt att både få och ge kärlek :)

KATTUNGARNA ÄR FÖDDA!!!

I lördags, den 12 juli 2008, föddes det fem underbart söta sötnosar hemma hos oss!
Jane var en fantastiskt mamma och skötte förlossningen utan problem och jag fanns bara med och tittade på.

Klockan 09:00 på lördagsmorgonen började Jane titta på mig och ansåg att det var dags. 11:44 var tre kattungar födda och jag trodde att det var klart. De små sötnosarna började dia och Jane såg nöjd ut.

Jag tog en dusch och firade födslen med pappa Jumjum, vi firade med burkmat och god dricka. Vid 18 tiden började dock Jane krysta igen och efter tjugo minuter hade det kommit två viltfärgade pälsklingar till! FEM stycken! Det var helt otroligt! Visserligen är Jane själv en femkulls-unge, men jag trodde aldrig att de skulle vara fem stycken i den magen!

De första fyra kattungarna vägde mellan 80-86 gram, den sista lilla tösen vägde bara 58 gram.
Idag måndag den 14 juli (min födelsedag) kämpar vi vidare med den minsta tösen och håller tummar och tår och tass att hon ska klara sig, hon har en livsvilja och livslåga som heter duga! Men när syskonen är närmre 100 grams-strecket är det svårt att fajtas med! Men alla här hemma i J-stars, både katter och människor låter hoppet vara det sista som överger oss!!!

Alla ungarna har otroliga svansar! Det är härligt att se att det är en egenskap som Jumjum för vidare!

Om ni är intresserade av en somali elr vill veta mer om dessa underbara sötnosar! Hör av Er! :)


Dag 63

Idag är det Jane's 63 dag i dräktigheten. Ännu har jag inte märkt någon förändring som skulle indikera att Jane är på g i förlossningsarbetet. Men den som väntar på något gott... ! :)

Håll tummar o tår för oss! :)

Jane 8 veckor gammal!


Snart dags!!

Jane är stor om magen och äter som en häst! Snart ser kattungarna dagens ljus!
Jumjum är väldigt nyfiken på vad det är som händer med Jane, så han har börjat uppvakta henne, vilket känns väldigt bra!
Jane har även bäddat i sin födelselåda och sover där på nätterna, när hon inte ligger jämte mig i sängen! Det roliga med J-star's första kull är att både mammakatt och pappakatt bor hemma hos mig och att det blir som en riktig lejonfamilj! :)

STAMNAMN

Igår kom det efterlängtade brevet!
Äntligen fick jag besked om vilket stamnamn som ska identifieras med mig och mina underbara somalis!
S*J-star's är numera mitt stamnamn och jag är mycket nöjd! Just att det är ett J indikerar mig (Jessica), Jumjum och Jane, min tanke och känsla var att föra detta vidare och det får jag nu möjlighet till! Just star's är ju för att vi är stjärnor allihopa, vi syns inte alltid, men vi är alltid där, samtidigt som vi lyser upp natten för dem som behöver det :) ;)

RSS 2.0