Kattungarna är födda!

100829

I torsdags, dag 64, födde Jane 4 underbart fina kattungar! Först ut kom en blå, vilket var en mkt stor förvåning, då jag trodde att Jane inte hade dilutionsgenen, men det visade sig att det fanns en fawn bakåt i Janes linjer, jättekul!!!
Kattunge nummer två var en sorrel, sen föddes en viltfärgad och sist ut kom en sorrel till!

Förlossningen gick överförväntan, jag satt bredvid bolådan och bara vägde kattungarna när de kom, sen skötte Jane allt själv. Hon visade sig vara en underbart duktig mor precis som förra gången.

Den första blå var minst på 86 gram, sen vägde resterande över 100 gram, så de är fint runda om magen.

Jag tror att den ena sorreln är en hane och resterande är honor.


Låånga fina svansar, precis som pappa Dexter!


Sista veckan

100823

Nu har Jane gått 60 dagar och vi är inne på de sista dagarna innan den beräknade förlossningen. Det är med stor spänning vi ser att Jane växer och med magen växer även tillgivenheten och sömnbehovet ;-)

Enligt mina beräkningar så är dag 65 på fredag och förra kullen föddes på dag 66, så till helgen går vi på helspänn! Vi har inrett en bolåda och Jane sover redan i den förutom när hon jäser i vår säng!

Vi fick rapporter om att pappa Dexter (CH Catnip's Obstinate Oscar) kommit hem efter en lång och härlig semester på Öland och att han sköter sig exemplarisk efter parningen så vi håller tummarna att han fortsätter så!


Jane visar upp sin mage :)Ännu är det nästan 1½ vecka kvar, så magen kan nog växa lite till :-)
Är väldigt spänd på hur många som finns där inne!

Inget är som väntans tider!

Idag, 12 augusti är Jane en riktig tjockis, en mkt vacker och begåvad sådan. Jane sover mycket på dagarna och äter mer än vanligt, men hon har bara sin bebismage och är sen lika smal som vanligt och varken äggula eller laktos grädde är något som lockar, däremot är Jumjum gärna intresserad av all extra mat, men oerhört besviken då det inte erbjuds något extra för hans del.

Matte passade även på att trilla i trappan och fick gips på köpet, så nu är vi hemma hela familjen och börjar snart "boa" inför den kommande förlossningen!

RSS 2.0