Julhälsning

Vi vill önska våra kattungar, både gamla och nya, samt ägare och alla andra bloggföljare -
en riktigt god jul och ett härligt gott nytt år!


// Jessica o J-star's

BISkattkull och kattungarna har lämnat oss!

Den 4e december, var kattungarna 14 veckor och 2 dagar och vi begav oss till Göteborg för att besöka kattungarnas första utställning och för mig och Jane, vår tredje för detta året.

Alla kattungarna + Jane hade fått Glenn Sjöbom i sina enskilda bedömningar, lite trist då kattungarna slog ut sig själva i nomineringen, men väldigt positivt att alla fick bedömmas av Glenn.

Även pappa Dexter var med på utställningen. Först upp var Jane som för första gången gick i klass 3, mot Supreme (gamla Europa, som jag envetet vill kalla det...) Jane fick en toppenbedömning, aningen lång i ryggen och "blek", men efter att ha haft kull så var matte väldigt nöjd, det var ett det första CACE:t vi kammade hem.
Sen var det pappa Dexters tur, även om han inte stortrivdes på domarbordet så tyckte Glenn att han var en snygging, med underbart huvud, ett CACIB blev det till Dexter.

Sen var det Artemiss som skulle upp, kattungarna satt samlade i burana bakom domaren och lekte mest med allting, så bedömningen var mest en upptäckartur där någon sträckte och pillade lite extra. Artemiss fick sitt Ex1 med en bra bedömning om svans och positivt med inga ränder!

Sedan var det Afrodites tur att visa upp sig och Glenn tyckte att hon var mkt läcker i färgen och lovordade henne, då det var den svåraste färgen att ge sig på, hon hade en look som Glenn tyckte bra om.

Sist ut var sorrelbusarna och Athena (Foxy) fick visa upp sig och fick lite klagomål om sin "bumb" på näsan, men att det även var charmigt ;) Färgerna på sorrelbebisarna var svåra att se, men de såg varma ut i botten, så de lovade gott. Atlas visade även upp sig och fick beröm för sina stora, breda och fina öron.
Glenn gav ett mkt bra helhetsintryck till hela kullen och tyckte att den var mkt jämn och fin! Väldigt kul och höra!

Vi blev slagna i BIV-viltfärg av en annan hona och i NOM ville Glenn ha upp Afrodite för att slåss, men trots sin tidiga charm och beröm så höll det inte och lika glad var hon för det, då kunde hon krypa upp hos sina syskon och leka lite till :)

Sen skulle kullen upp till Christina modal Nilsson och där fick de en mkt fin bedömning och blev utsedda till BISkull! JÄTTEKUL!

Jane tävlade även i avel och uppfödning, men eftersom Tellus/Zelda inte kom, så tävlade vi inte i uppfödning. Och avel vann en fin Aby har jag för mig. Men något jätteroligt var att Dexter blev BISavelshane! :)

Artemiss och Afrodite följde med sina nya ägare hem och det var lika jobbigt som vanligt i hjärtat, men jag känner verkligen att de har fått toppenhem, så jag tror verkligen på det!

Atlas flyttade hem till sitt nya hem dagen efter och ska ni bo ihop med jumjums son Ozzy.

Stort grattis till alla nya köpare som får uppleva dessa underbart mysiga katter!

Atlas och Foxy är lite nyfikna i sin utställningsbur


Glenn bedömmar Artemiss


Glenn tittar lite närmre på Afrodite i NOM


Vi väntar spänt på restultatet...


Afrodite försöker verkligen charma Glenn lite extra...


Vi blev lite trötta efter att ha upptäckt så mkt... Foxy


Artemiss vilar upp sig inför färden till Västerås med nya familjen!


Pappa Dexter som ovetandes om en ny familjemedlem, dottern Artemiss... :)


Nyfikna på vad som händer på domarbordetRSS 2.0