Parning planerad

100325
Jag har släppt Jane's p-piller och nu väntar vi på att hon ska komma in i löp. Därefter ska hon åka hela vägen till Västerås för att träffa sin gentleman. Det är en viltfärgad hane, som blir ett år 14 maj. Han kommer, precis som Jumjum, från Birgitta o Lars som har Catnip's. Han kallas Dexter och ser mycket lovande ut och heter officiellt Catnip's Obstinate Oscar. Hans pappa heter S*Patitas Mr Ask och mamma är GIC S*Catnip's Impish Izabelle.

Lite bilder på Dexter
Jane kan numera titulera sig som GRAND INTERNATIONELL CHAMPION!

En tidig morgon, klockan 0320 startade bilen från Skövde, med målet mot Oslo och Noraks marsutställning.
Efter fyra timmars körning var vi framme och installerade oss i en mycket kall och dragig lokal, som tydligen dagen innan varit som en bastu...

Det var många somalis på plats, både viltfärgade, blå och fawn. J-star's Saturnus var på plats och han var så snygg och det var med en stor glädje jag fick se honom igen!

Dagens domare var Karl Preiss och Jane var 3e somali ut till domarebordet. Med sitt supertemperament charmade hon till sig sitt sista CAGCIB och blev GIC. Sedan var det Saturnus/Rasmus tur och han fick sitt CAGCIB han med. Sedan blev det fajt om BIV:en mellan 4 viltfärgade katter, där Jane fick BIV! Till nomineringen blev Jane slagen, men Saturnus/Rasmus blev NOM! Det var en mkt trevlig dag för oss i J-star's!

Efter en lång dag packade vi ihop våra saker och styrde bilen hemåt Skövde, vi anlände 2130 och då jag ganska trött, men glad :)
Saturnus får sin bedömning, o likt mamma Jane charmar allt han kan hos domaren :)

Engla har tagit sina sista andetag...

Den 22 februari hände det som inte får hända... vår solskenskisse tog sina sista andetag, och ingen vet varför...


Jag körde in Engla till djursjukhuset i Skara för hon verkade ha svårt att andas och var inte sig själv, ville inte ha ngn mat och låg bara väldigt still och pep nästan när jag rörde henne... Söndag, dagen innan, var hon framme o var i mina ögon "som vanligt" hon hjälpte till o baka kladdkaka genom att krypa in i skafferiet och bli instängd där och ja... som vanligt...

Vi åkte in och hon röntgades och det visade sig att hon hade en slags böld vid lungan.
Därefter la de henne i en syrgasbur för att hjälpa henne andas. vi blev hemskickade och sen ringde en veterinär och sa att det som fanns i bölden som tryckte på lungorna var var, de ville operera in en kateter som skulle dränera och få ut allt var, detta gjordes med stora restriktioner att hon kanske inte skulle vakna upp ur narkosen.

Hon vaknade sedan och hade även då kommit upp i normaltemp. Detta var glada nyheter och trots veterinärens prat om att det varken var hoppfullt eller hopplöst... sedan ringde jourveterinären vid 20-tiden och då hade hon bara slutats att andas... Hon hade legat på sidan med smärtstillande så hon hade inte lidit sa de...

De visste inte varför hon dog, eller varför hon fått en sådan infektion i kroppen, kanske ett bet från ngn av de andra katterna, de hade ingen aning... men det var inte smittsamt eller ärftligt... De hade en teori om att hon hade varit i chock och sedan efter operationen med katetern så försökte alla organ att börja jobba samtidigt och detta gjorde att hela hon kolapsade...

Det värsta av allt är att vi aldrig fick säga hejdå... Engla har som många av er redan vet, haft en skyddsängel på sin axel hela sitt liv, men att hon dog vid 1.5 års ålder känns bara fruktansvärt.

Det är med stor sorg här hemma som vi försöker förstå att vår underbara Engla är borta...Engla har somnat :)

Tellus / Zelda

Vår mellersta tjej, J-star's Tellus, alias Zelda, flyttade hem till abypolaren Saffran och Zelda flyttade inte heller så långt från oss, bara en timmes bilkörning ungefär. Zelda har sedan hon lämnat vår familj och den första utställningen i Tibro färdas långa vägar för sin fortsatta utställningskarriär. Det glädjer oss mycket i J-star's att Zelda presenteras med god resultat. Hon har blivit BIV snart 10 gånger och hon har även slagit sin mor om BIV samt sin syster Engla om certifikat, detta är väldigt roligt och Zelda har även tagit sin internationella champion-titel och vi hurrar för henne här hemma.


Jupiter / Juppe

Den största grabben i vår kull, S*J-star's Jupiter, som kallas för Juppe, flyttade bara ett fåtal mil till Tidaholm där ragdollen Vicky väntade. Jupiter kastrerades innan han hann medverka till somaliaveln, vilket var lite synd, men husse ville inte riskera något revirmarkerande med sommaren som stundade.

Jupiter provade även på utställningslivet, men tyckte inte att det var nämnvärt roligt och stannar i framtiden hemma med Vicky.
Kolla de där öronen ;-)Venus / Sasja

Vår stora hona, J-star's Venus, alias Sasja, flyttade upp till Trosa, där hon nu lever tillsammans med en abygrabb, Ricky. Sasja lever livets goda dagar och bröt benet vid bara några månaders ålder, vilket resulterade i isolering i en liten bur ett antal veckor, allt för att underlätta läkningen av benet, då den lilla sessan lyckades komma ur sitt gips.
Men efter några veckors lugn, återhämtade sig Sasja och leker för fullt med Ricky och busar som bara en somali och aby tillsammans kan göra.

Sasja ska prova på utställningslivet nu senare i vår, hon är väldigt vacker så vi får se vad domarna säger och framförallt var Sasja kan tycka om utställningslivet. Hon gjorde debut som exakt 3 månader och har sedan dess njutit av hemmalivet.
Saturnus / Rasmus

Vår J-star's Saturnus, alias Rasmus, har blivit pappa! Vi är mycket stolta över våra nya barnbarn och hoppas att allt ska gå väl med de tre små viltfärgade kattungarna! Det är mycket roligt att Rasmus fick bli pappa till en kull hos (N) Villakatten's.

Rasmus är utställd och ska i mars åka till Sverige för att tävla om ett utländskt cert för att bli Internationell Champion!

Några vackra bilder på Rasmus och hans kull :)Hur mår kattungarna idag?

Nu har tiden gått snabbt och Engla bor kvar hemma hos oss i familjen, med sina pappa Jumjum och mamma Jane. Själv så har vi i familjen flyttat och fått en liten tvåfotad dotter, Joline.

Det har varit en del utställningar och Engla och Jane ska åka till Norge i slutet av Mars för att förhoppningsvis få sina sista cert i klass 7 respektive klass 5.

Sedan är planerna att Jane ska paras med en snygg hane, alias Dexter. Engla ska paras till hösten är det tänkt.


Jumjum ligger i sängen och jäser.Kristoffer, Engla o Jumjum.


Jane myser bredvid Joline
Engla, som älskar badkaret o bubblorna!

RSS 2.0